You are here

Praktisch

Nuttig om weten:

Bij een vertelwandeling wandelen we telkens een kort stukje, waarna we een tiental minuten halt houden om een verhaal te vertellen. We leggen geen grote afstanden af (totale afstand en tijdsduur staat aangeduid) 

Mensen van alle leeftijden nemen deel. Ook wie wat langzamer stapt, kan best mee.

De start- en eindplaats van de wandeling staat bij de beschrijving vermeld, evenals een aanduiding op de kaart.

De wandelingen gaan door bij elk normaal weer. Ook bij regen, dan zoeken we zoveel mogelijk beschutte plaatsen op en brengt u best een paraplu mee.  Bij extreem weer neemt u best even contact op met de verteller.

We zijn de hele tijd buiten, dus aangepaste kledij voor het seizoen wordt 'warm' aanbevolen. In voor- en najaar is het 's avonds vaak nog koud. 

U kiest best voor comfortabel schoeisel, hoge hakken zijn niet zo handig voor de kasseien in de oude stad. Ook voor de avondwandelingen heeft u geen zaklamp nodig.

Een hond aan de leiband kan meewandelen, uiteraard zolang deze de groep niet stoort. U kan als baasje best inschatten of dit een goed idee is. Laat het ons wel even weten.

Tijdens de Halloweenperiode verkleden kinderen zich vaak voor de Spookwandeling. Daarbuiten is het niet gebruikelijk.-

Er gelden geen COVID maatregels meer. Wie ziek is, blijft natuurlijk beter thuis. 

We nemen alle voorzorgsmaatregelen om de wandeling in optimale omstandigheden en veilig te laten verlopen. We bevinden ons echter op de openbare weg, en kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen..