You are here

Praktisch

Nuttig om weten:

Al onze vertelwandeling kunnen gewoon doorgaan, er gelden geen bijzondere COVID maatregelen meer. 

Bij elke wandeling staat de duur (meestal 1u30) en de totale afstand aangeduid.

We wandelen niet doorlopend, maar telkens een kort stukje, waarna we een tiental minuten stilstaan om een verhaal te vertellen.

We leggen niet zoveel mogelijk kilometers af, maar houden een vertelavond waarbij we ons tussendoor verplaatsen.

Mensen van alle leeftijden nemen deel. Ook wie wat langzamer stapt, kan best mee.

De start- en eindplaats van de wandeling staat bij de beschrijving vermeld, evenals een aanduiding op de kaart.

De wandelingen gaan door onder alle weersomstandigheden, bij regenweer zoeken we zoveel mogelijk beschutte plaatsen op. Bij extreme omstandigheden (storm) kan er mogelijk hinder zijn. Bij twijfel, neem even contact op met uw verteller.

Aangepaste kledij wordt 'warm' aanbevolen. Ook in voor- en najaar kan het 's avonds erg koud zijn. We bevinden ons immers langdurig buiten, en staan vaak een hele tijd stil.
Kinderen die zich willen verkleden mogen dit zeker doen. Buiten de periode van  Halloween is het niet gebruikelijk.

U kiest best voor comfortabel schoeisel, hoge hakken gaan niet zo goed samen met de kasseien van de oude stad. Ook voor de avondwandelingen heeft u geen zaklamp nodig.

Het is toegestaan om een hond aan de leiband mee te brengen op de wandeling, uiteraard voor zover deze de groep niet stoort. U kan als baasje best inschatten of dit een goed idee is. Laat het ons wel even weten.

We nemen alle voorzorgsmaatregelen om de wandeling in optimale omstandigheden en veilig te laten verlopen. We bevinden ons echter op de openbare weg, en kunnen niet verantwoordelijk gesteld worden voor gebeurlijke ongevallen.